Chocolade-speculoos appel met ijs

10 40 5 5
Aantal personen:
  • 180 gram Cote D'or speculooschocolade
  • 2 Jonagold appels
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • 12 speculoosjes
  • 1 glas water
  • bakboter
  1. Verwarm de oven voor op 200° C en boen de appels schoon.
  2. Verwijder met een appelboor het klokhuis, schil de appels en snij horizontaal middendoor. Schik de appels in een ovenschotel. Verkruimel de speculoos en vul de ruimte waar het klokhuis zat met speculoos. Leg bovenaan een klein klontje boter op de speculoos.
  3. Giet een bodempje water in de ovenschotel.
  4. Zet de ovenschotel zo'n 15à20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven op een rooster. Prik eens in de appel om te kijken of hij zacht is. Indien niet, laat wat langer in de oven. Als de appels gaar zijn, verdeel de chocolade bovenop de appels en laat nog enkele minuten in de oven tot de chocolade smelt.
  5. Schik een halve appel naast een bolletje ijs en dien op.
Reese