Chocolade-sinaasappeltaart met roosjes

77 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 120 g Solo
  • 160 g kristalsuiker
  • 5 ml vanille-essence
  • 2 eieren
  • 225 g patisseriebloem
  • 10 g bakpoeder
  • 2 g zout
  • 125 ml melk
  • 15 g cacaopoeder
  • 2 el sinaasappelsap (30 ml)
  • 3 ml sinaasappelessence
  • 1 sinaasappel, de fijngeraspte zeste
  • Roomkaasglazuur:
  • 300 g roomkaas
  • 150 g poedersuiker
  • 2 el sinaasappelsap (30 ml)
  • 1 sinaasappel, de fijngeraspte zeste
  • Chocoladeglazuur:
  • 200 g fondantchocolade van goede kwaliteit
  • 225 g Solo
  • 300 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 tl vanille-essence (5 ml)
  1. Voor de cake:
  2. Klop de Solo romig, voeg er de suiker beetje bij beetje aan toe en klop tot het geheel licht en romig is. Voeg de vanille-essence toe.
  3. Klop de eieren goed los en meng ze onder het Solo-mengsel. Meng tot je een gladde massa krijgt.
  4. Zeef de droge ingrediënten samen in een kom. Voeg de droge ingrediënten om beurten met de melk toe aan het Solo-mengsel. Meng zorgvuldig en grondig.
  5. Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg het cacaopoeder bij het ene deel, en het sinaasappelsap en de zeste bij het andere.
  6. Giet een deel van elk beslag in twee ingevette bakvormen (20 cm). Neem een keukenmes en strijk ermee door het beslag om het mooi te marmeren. Bak de cakes ongeveer 20 minuten op 180 °C, tot je er met een satéstokje kunt in prikken zonder dat er deeg aan blijft kleven.
  7. Laat de cake op een rooster afkoelen voor je er het glazuur op doet.
  8. Voor het roomkaasglazuur:
  9. Lepel de roomkaas in een kommetje, klop er de gezeefde poedersuiker onder tot alles goed is gemengd. Voeg het sinaasappelsap en de zeste toe en meng goed.
  10. Voor het chocoladeglazuur:
  11. Smelt de chocolade en laat hem afkoelen maar niet opstijven. Klop de Solo tot hij romig wordt en lichter van kleur, en voeg er dan langzaam de poedersuiker bij. Als alle suiker is toegevoegd, meng je er de vanille-essence en de afgekoelde gesmolten chocolade onder. Goed mengen! Doe het chocoladeglazuur in een spuitzak.
  12. Snij de bovenkant van elke cake een beetje bij, zodat die mooi plat is. Smeer een beetje roomkaasglazuur op een van de cakes en plaats de andere erbovenop. Smeer de zijkant en de bovenkant van de cake ook in met roomkaasglazuur en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  13. Spuit met het chocoladeglazuur cirkeltjes (roosjes) op de cake. Begin in het midden en werk naar buiten toe. Zorg dat de cirkeltjes mooi tegen elkaar aansluiten.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieNagerecht