Chocolade-plattekaasmuffins

8 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 75 g margarine
  • 200 g bloem
  • 50 g Maïzena Plus
  • 1.5 zakje (à 16 g) bakpoeder
  • 125 g suiker
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels platte kaas
  • 100 g chocoladestukjes/druppels
  • Extra:
  • 12 -14 papieren vormpjes
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de margarine smelten zonder dat het bruin wordt in de magnetron of in een steelpan.
  2. Zeef de bloem met de maïzena, het bakpoeder en ½ theelepel zout boven een kom. Roer snel de suiker, de eieren, de platte kaas en de boter erdoor. Voeg de chocolade toe. Niet te lang roeren.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet ze op een bakplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  4. Serveer de muffins warm of afgekoeld.
Maïzena