Chocolade Paaseieren met cheesecake vulling en mangosorbet als dooier

8 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 holle chocolade eieren
  • saap van 1/2 citroen
  • 1/2 tl vanille extract
  • 2 el poedersuiker
  • 100 gr Philadelphia naturel of de light
  • 50 ml slagroom
  • VOOR DE MANGO SORBET
  • 1 pakje bevroren mango blokjes
  • 2 el suiker
  • 1-2 el sinaasappelsap
  1. Deze eitjes zijn een heerlijk nagerecht tijdens de paasdagen en bijna geheel op voorhand te maken. Je maakt de cheesecake vulling en de mangosorbet . Zet koel en dan hoef je alleen nog maar vlak voor het serveren de eitjes te vullen.
  2. Neem voor dit paasdessert een grote kom en meng het citroensap, de poedersuiker, roomkaas en het vanille extract tot een gladde massa. Klop vervolgens in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het cheesecake mengsel. Zet het in de koeling.
  3. Neem een krachtige blender of keukenmachine en doe hier de mangoblokjes, suiker en een flinke scheut sinaasappelsap in. Blend tot er een gladde sorbet ontstaat.
  4. Nu gaan we het paasdessert samenstellen: neem een chocolade ei en tik hier het topje van af. Vul de eitjes vervolgens met het roomkaasmengsel. Neem dan een meloenboller en maak hiermee een bolletje mangosorbet. Duw het bolletje naar beneden, zodat er een eierdooier ontstaat. Geniet van je heerlijke paasdessert!
  5. Bron Vrouw online
Love to Cook