chocolade nougat ijs

14 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 25 gr cacaopoeder
  • 150 gr suiker
  • 100 gr eigeel
  • 5 gr zout
  • 125 gr 70% chocolade, gehakt
  • 150 gr chocolade nougat gehakt
  • gehakte pistache noten
  1. Plaats de gehakte chocolade in een grote kom en zet apart.
  2. Klop in een middelgrote pan, melk, room, zout, de helft van de suiker en cacaopoeder en breng aan de kook.
  3. In de tussentijd, plaats de eidooiers en de andere helft van de suiker in een grote kom. Klop de eidooiers en de suiker.
  4. Giet het roommengsel over de eidooiers en klop.
  5. Giet in de pan en kook tot een dikte dat het aan je lepel blijft hangen.
  6. Laat wat afkoelen en voeg er de gehakte chocolade en nougat bij.
  7. Doe in de ijsmachine
  8. Als het ijs klaar is schep in potjes en versier met wat gehakte pistache noten.
chrisje_1