Chocolade muffins

13 0 0 5
Aantal personen:
  • 250 g bloem
  • 60 g suiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 2,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 50 g boter
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1,5 dl melk
  • 50 g pure chocolade, gehakt
  1. Voor 18 - 20 stuks:
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Meng de gezeefde bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje.
  4. smelt de boter in een pannetje.
  5. Giet de eieren, gesmolten boter en de melk in het kuiltje. Roer snel door met een spatel en voeg op het laatst de gehakte chocolade toe.
  6. Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak ze ca. 10 minuten in de oven.
  7. Garneer eventueel met slagroom of chocoladesaus.
sofied