chocolade mousse

5 50 0 5
Aantal personen:
  • 200 g pure chocolade 6 dooiers 6 eiwitten 100 g suiker 375 ml room
  1. Bereidingswijze
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten.
  3. Scheid de dooiers en de eiwitten.
  4. Doe de eigelen in een grote mengkom, en klop ze los samen met de suiker. Hiervoor kan je een keukenrobot of handmixer gebruiken. Giet de suiker in delen bij het dooiermengsel. Klop alles tot er een schuimige bleke massa ontstaat.
  5. Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Spatel alles door mekaar.
  6. In een zeer propere en vetvrije mengkom klop je de eiwitten tot een vast schuim. Een perfecte chocolademousse moet zo luchtig mogelijk zijn!
  7. Spatel het eiwitschuim voorzichtig en geduldig onder het chocolademengsel. Voeg het eiwit in delen toe!
  8. Schenk de room in een mengbeker en klop deze half op. Het mag geen slagroom worden.
  9. Spatel de luchtige room door het mengsel, giet vervolgens alles over in een serveerschaal en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.
vankan