Chocolade Moelleux

30 30 3 5
Aantal personen:
  • 100 gram donkere chocolade
  • 4 eieren
  • 50 gram patisseriebloem (gezeefd)
  • 100 gram suiker
  • 4 metalen serveerringen van ca. 6 cm
  1. - Meng 2 volledige eieren en de dooiers van de 2 overgebleven eieren met de suiker. Zeef de bloem in de kom en klop alles goed los tot een homogene massa. Smelt de chocolade samen met de boter en voeg toe aan het mengsel.
  2. - Giet alles in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
  3. - Verwarm de oven voor op 210°c. Hou de bakplaat apart.
  4. - Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er bloem over. Zo blijven de gebakjes niet plakken aan de serveerrringen.
  5. - Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier.
  6. - Spuit het beslag in de ringen, 2/3 vol.
  7. - Bak de moelleux 7,5-8 min in de oven op 210°C. De baktijd hangt van je oven af.
  8. - Maak de gebakjes voorzichtig los door langs de rand met een scherp mesje te snijden.
  9. - Dresseer op een dessertbordje, eventueel met een bolletje ijs, rood fruit of chocolademousse.
  10. En nu genieten maar!
Katleen taens