Chocolade-koekjestaart

22 20 5 5
Aantal personen:
  • 12 zandkoekjes (Mère Poulard)
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gr chocolade
  • 6 gelatineblaadjes
  • 2 dl room
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 dl sterke, hete koffie
  • 1 dl koffielikeur
  1. VOORBEREIDING
  2. - Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  3. - Klop de room en de suiker stijf.
  4. - Klop de eiwitten stijf.
  5. BEREIDING (2O min + 3 u rust)
  6. - Plet de zandkoekjes en meng er de zachte boter door.
  7. - Doe in een springkom (doorsnede 24 cm) en druk goed aan. Zet een uurtje in de koelkast.
  8. - Maak ondertussen het chocoladebeslag : laat de choclade smelten, samen met de hete koffie, au bain marie (zet de pan in een grotere pan met heet water) en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  9. - Laat afkoelen.
  10. - Voeg de koffielikeur toe. Spatel er voorzichtig de room en het opgeklopte eiwit onder.
  11. - Giet het beslag over de koek (in een springvorm) en laat minstens 2 à 3 u in de koelkast verder opstijven.
*Shari