Video afspelen

Chocolade kerstkoekjes

78 10 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 225 g bloem
  • 150 g Solo Patisserie
  • 25 g cacaopoeder
  • 80 g poedersuiker
  • 150 g gemalen amandelen
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g pure chocolade gesmolten
  • 3 el kleine garneersterretjes (taartdecoratie)
  • extra nodig: mixer met garde(s), huishoudfolie, bakplaat, bakpapier
  1. Doe de bloem in een mengkom en voeg de Solo Patisserie, het cacaopoeder, de poedersuiker en de gemalen amandelen toe. Kneed dit mengsel met de vingers tot een rul deeg.
  2. Klop de eieren los en voeg de eieren aan het deeg toe. Kneed opnieuw met de vingers. Vorm een balk van het deeg en leg het verpakt in huishoudfolie 4 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Snijd het deeg in plakjes, vorm er halve maantjes van leg ze met enkele centimeters tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 - 12 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster en versier ze met de gesmolten pure chocolade en de sterretjes.
  5. Laat ze smaken!
Solo