Chocolade-kastanjemousse

613 45 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 100 g kastanjes (voorgekookt) + vier kastanjes voor de afwerking
  • 250 g chocolade
  • 2,5 dl slagroom (opklopbaar)
  • 50 g griessuiker
  • 15 cl expresso koffie
  • 2 cl koffielikeur bv. kalhua
  • 1 mespunt kaneel
  • 50 ml honing
  1. Mix de kastanjes met de koffie en koffielikeur in de keukenrobot tot een gladde puree. Dit gaat beter als je de kastanjes eerst even opwarmt in de microgolfoven.
  2. Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad (au bain marie).
  3. Klop de slagroom en de suiker op tot er zich halfstijve pieken vormen (tot 3/4 opkloppen).
  4. Meng voorzichtig de kastanjepuree met de chocolade en spatel er nadien voorzichtig de slagroom onder.
  5. Laat de mousse opstijven in de koeling gedurende minstens 2 uren.
  6. Warm de honing op en leg er de 4 kastanjes in voor de garnituur. Verwarm de kastanjes met de honing tot ze mooi glanzend zijn en laat ze afkoelen, bestrooi ze lichtjes met het kaneelpoeder.
  7. Verdeel de chocolade-kastanjemousse met behulp van een spuitzak met een gekarteld spuitmondje in 4 glazen, schik telkens een geglaceerde kastanje bovenop de mousse en dien op.
Solo