Chocolade-karamelkoekjes

1 90 0 5
Aantal personen:
  • 225 9 Solo patisserie
  • 75 g poedersuiker
  • 300 g bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 200 g karamelsnoepjes
  • 1 eetlepel room
  • 200 g melkchocolade
  1. Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine. Klop tot een romige massa.
  2. Vervang de klopper door de kneedhaak.
  3. Voeg de bloem, het zout en de vanille toe en meng tot het deeg een mooie bal vormt.
  4. Kneed het deeg tot een worst van ongeveer 5 cm doorsnede. Verpak de deegworst in plastic folie en leg ze 20 minuten in de diepvries.
  5. Verwarm de oven voor op 175° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  6. Snij van het halfbevroren deeg koekjes van ongeveer 0,5 cm en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot de randen lichtbruin zijn.
  7. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  8. Doe de karamelsnoepjes met de room in een kommetje en smelt ze in de microgolfoven door ze telkens 1 minuut op half vermogen op te warmen. Roer tussendoor telkens om tot de karamel met de room een vloeibaar geheel vormt.
  9. Lepel op elk koekje 2/3 theelepel karamel. De karamel vormt vanzelf een mooi, glad laagje.
  10. Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetjes en smelt hem op dezelfde manier als de karamelsnoepjes.
  11. Lepel bovenop de karamellaagjes een theelepel chocolade. Smeer de chocolade over het koekje met de achterkant van de lepel.
  12. Laat de koekjes een uurtje afkoelen tot de chocolade gestold is.
Evelyne Rogge