Chocolade courgettecake

3 80 0 5
Aantal personen:
  • 250 Gr Suiker
  • 4 Eieren
  • 125 Gr Boter
  • 1 Snuif Zout en kaneel en vanille
  • 50 Gr Cacaopoeder
  • 250 Gr Bloem
  • 1 Th lepel Baking soda
  • 600 Gr Geraspte courgette
  • 1 Paar Hazelnoten
  1. Maak cakebeslag van suiker , eieren , boter , snuif zout , kaneel , vanille , cacaopoeder en bloem en baking soda .
  2. Meng alles door elkaar en moet er als dikke Nutella uitzien .
  3. Voeg de courgette toe en de hazelnoten .
  4. Bak op 175 graden gedurende een uurtje .
  5. Tip overgieten met glazuur van chocolade ganache . 100 Gr pure chocolade smelten in 125 Gr gekookte slagroom .
  6. Voeg nog een eetlepel cacao toe en roer goed dooreen .
  7. Laat wat afkoelen en giet over de taart .
Izegem 54