chocolade-citroen koekjes

13 20 4 5
Aantal personen:
  • VOOR CA 40 STUKS :
  • 175 gr zachte boter ( ongezouten )
  • 300 gr fijne basterdsuiker
  • 1 groot ei , losgeklopt
  • 350 gr zelfrijzende bloem
  • 25 gr pure chocolade , gesmolten en lichtjes afgekoeld
  • citroenzeste van 1 citroen
  1. Vet enkele bakplaten in en bestrooi met bloem of bedek met bakpapier .
  2. Roer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel .
  3. Voeg beetje per beetje het losgeklopte ei toe , zorg dat het telkens mooi is opgenomen alvorens opnieuw toe te voegen .
  4. Zeef de bloem erboven en kneed alles tot een zacht deeg .
  5. Doe de helft van het deeg in een andere kom en voeg de chocolade erbij .
  6. Roer de zeste door de andere helft deeg .
  7. Rol het deeg uit tot 2 mooie rechthoeken op een met bloem bestoven werkblad en leg de citroen bovenop de chocolade kant .
  8. Rol het deeg stevig op (als een worst) met behulp van bakpapier en laat de rol even koelen in de ijskast .
  9. Snijd de rol in ca 40 schijfjes , leg op de bakplaten en bak ze 10 a 12 min af in een voorverwarmde oven van 190°C tot ze mooi goudbruin zijn .
  10. Laat afkoelen op een rooster alvorens serveren .
  11. Eet smakelijk :)
troubs