chocolade cake met kriekjes

11 50 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr zelf rijzende bloem
  • 250 gr fijne suiker
  • 250 gr gesmolten boter
  • 4 eieren
  • 1 bokaal kriekjes
  • 50 gr bloemsuike
  • 30 gr maizena
  • 75 gr cacaopoeder
  • gesmolten chocolade voor glazuur
  1. verwarm de oven voor op 175°
  2. laat de kriekjes uitlekken
  3. meng de uitgelekte kriekjes met de bloemsuiker en maizena
  4. meng de eieren met de suiker en klop goed op
  5. voeg de gezeefde bloem toe en meng goed
  6. voeg hierna de gesmolten boter toe
  7. nu meng je de cacao onder dit geheel
  8. meng nu de kriekjes onder het deeg en doe het geheel in een beboterde bakvorm
  9. bak +-45min op 160°
  10. glazuur de taart na afkoelen met chocolade.
Beccatje