Chocolade brownies

12 45 5 5
Aantal personen:
  • Voor 12 stuks :
  • 150 gr pure chocolade in brokken
  • 225 gr zachte boter ( ongezouten )
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr fijne basterdsuiker
  • 100 gr witte chocolade in stukjes gehakt
  • 75 gr pistachenootjes fijngehakt
  • 4 eieren , losgeklopt
  • poedersuiker om te bestuiven
  1. Vet een bakvorm ( 23 op 23 cm ) in en bekleed met bakpapier .
  2. Smelt de pure chocolade samen met de boter au bain marie en laat afkoelen , zeef boven een andere kom de bloem en roer de suiker erdoor .
  3. Roer de eieren door de gesmolten chocolade en voeg dit mengsel bij de droge ingredi├źnten en roer tot een egale massa , voeg tot slot de witte chocoladebrokjes en nootjes toe en roer om en schep in de vorm .
  4. Bak de cake 30 a 35 min in een voorverwarmde oven op 180┬░C tot hij stevig aanvoelt , laat 20 min afkoelen in de vorm en stort erna uit op een rooster , bestuif met poedersuiker en snij in 12 mooi gelijke stukjes .
  5. Eet smakelijk :)
troubs