Chocolade brownies met pecannoten

6 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 zakje baking powder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g tarwebloem
  • 300 g suiker
  • 4 eieren
  • 225 g boter
  • 75 g cacao-poeder
  • 225 g fondantchocolade
  • 100 g gehakte chocolade
  • 150 g hazelnoten of pecannoten
  1. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa. Zeef de cacao, het meel en het bakingpowder samen.
  2. Smelt de fondantchocolade in een warmwaterbad. Roer de gesmolten boter onder het eibeslag en spatel er meel-cacaomengsel onder. Meng er daarna de gesmolten chocolade, de gehakte noten en witte chocolade blokjes onder.
  3. Giet het deeg in een rechthoekige, ingevette bakvorm met lagen randen en bak het 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°c. Snij de koek na het afkoelen in vierkantjes of driehoekjes.
armani1602