Chocolade biscuit met mascarpone en gevuld met macarons

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 5 eieren
  • 150 gr witte suiker
  • 135 gr zelfrijzende bloem
  • 15 gr cacaopoeder
  • 5 gr bakpoeder
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr bloemsuiker
  • 50 gr kersen confituur
  1. Oven voorverwarmen op 200°gr.C
  2. Vet een bakvorm in.
  3. Scheid de eiwitten en de eierdooiers.
  4. Klop de eierdooiers met 100gr witte suiker ong. 6 minuten.
  5. Klop de eiwitten stijf met de rest van de suiker.
  6. Meng de bloem, de cacao en bakpoeder en spatel hieronder voorzichtig de eierdooiers en de stijfgeklopte eiwitten.
  7. Bak de biscuit op 200°grC gedurende 20min.
  8. Daarna biscuit volledig laten afkoelen.
  9. Ondertussen kun je het mascarpone-mengsel maken.
  10. Mix mascarpone, bloemsuiker en kersen confituur samen.
  11. Snij de biscuit horizontaal in de helft. Leg de bovenste helft opzij en snij er een cirkel uit. Smeer op de rand het mascarpone mengsel en leg de cirkel terug op de biscuit.
  12. Middenin heb ik macarons gelegd, men kan ook vullen met koekjes of pralines.
  13. Smakelijk
mammies koekje