Chocolade amandeltaart

10 55 4 5
Aantal personen:
  • 225 gr pure chocolade in stukjes
  • 3 el water
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 175 gr zachte boter ( ongezouten )
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 3 el zelfrijzende bloem
  • 5 eieren , gesplitst
  • 100 gr amandelen , fijngehakt
  • bloemsuiker en slagroom om erbij te serveren
  1. Vet een springvorm ( 23 cm doorsnede ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  2. Smelt de chocolade zachtjes au bain marie , blijf roeren tot het gesmolten is , voeg de suiker erbij en blijf roeren tot die opgelost is en haal de pan van het vuur .
  3. Voeg beetje per beetje de boter toe tot die geheel is opgenomen , roer dan het amandelschaafsel en de bloem erdoor tot die opgenomen zijn .
  4. Voeg dan 1 per 1 de eierdooiers toe en roer goed door tot een egaal beslag .
  5. Klop dan de eiwitten op tot grote pieken en spatel door het chocolademengsel .
  6. Roer tot slot de gehakte amandelen er nog door en schep het beslag in de vorm ( bovenkant mooi egaliseren ) .
  7. Bak de taart een 40 a 50 tal min in een voorverwarmde oven van 180°C tot hij mooi gerezen is ( de bovenkant zal tijdens het bakken barsten krijgen ) .
  8. Laat de taart een half uurtje in de vorm afkoelen en stort dan uit op een rooster .
  9. Als hij volledig is afgekoeld bestuiven met bloemsuiker en serveren met ( verse ) slagroom .
  10. Eet smakelijk :)
troubs