Choco-pindacookies

5 70 0 5
Aantal personen:
  • 125 gr ongezouten pinda's
  • 125 gr zachte boter
  • 75 gr bruine suiker
  • 75 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 ei
  • 200 gr bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl cacao
  • 350 gr melkchocolade (reep)
  • bakpapier
  1. - beleg 2 bakblikken met bakpapier
  2. - hak de pinda's wat kleiner en hak 150 gr van de chocolade in kleine brokjes
  3. - roer de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig
  4. - roer het eier vervolgens door
  5. - mix de bloem, het bakpoeder en de cacao en roer de mix kort door de crème tot een mooi glad deeg
  6. - roer de chocoladebrokjes en de pinda's door het deeg
  7. - gebruik 2 grote theelepels om ca 40 balletjes te maken op het bakpapier, evt in 2 porties
  8. - druk de balletjes iets plat, zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft tussen de balletjes
  9. - bak de koekjes ca 12 min in een voorverwarmde oven van 175°C
  10. - laat ze afkoelen
  11. - hak de rest van de chocolade grof en smelt het
  12. - haal de gesmolten chocolade van het vuur en doop de koekjes voor de helft in de chocolade
  13. - laat ze even afkoelen
Lydievr