chirashi sushi

4 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 kopje sushirijst
  • 1 koffielepel sushiazijn
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 1 snuifje zout
  • 125 gr zalmfilet vers of diepvries
  • 1 stuk komkommer (10cm) garnituur
  • 1 eetlepel sesamzaadjes garnituur
  • 1 koffielepel ingemaakte gember (garnituur)
  • beetje wasabi
  • sojasaus
  1. Spoel de rijst en kook in gezouten water volgens verpakking,
  2. laat afkoelen, marineer met sushi azijn , zout en 1/2 koffielepel suiker, omscheppen en laten afkoelen.
  3. doe de rijst in een vierkant doosje druk aan onder plastiekfolie en snij in vierkantjes, leg op bord
  4. snij de zalm in dunne plakjes en leg op apart bord
  5. snij de komkommer in 4 , verwijder de zaadlijst en snij dunne reepjes, marineer met lepeltje sushi azijn, serveer in apart kommetje
  6. serveer alle garnituren op een apart bord of kommetje.
  7. zalm in sojasaus met wasabi dippen en smullen maar.
kookaholic