Chinese tomatensoep

39 45 5 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 1 l tomaten(groenten)sap
  3. 2 bouillonblokjes
  4. 1 el tomatenpuree
  5. 2 el chilisaus
  6. 100 gr kipfilet in reepjes
  7. 2 el ketjap
  8. 70 gr tauge (ontkiemde mungboon) of ook "katjang idjo" genoemd of ook sojascheuten
  9. 100 gr champignons
  10. Bereidingswijze:
  11. Maak een basissoep van de tomatensap, de bouillionblokjes en de tomatenpuree.
  12. Bak de kipfilet samen met de champignons even in de boter bruin.
  13. Voeg aan de (warme) basissoep de chilisaus en de ketjap toe, laat de soep
  14. niet koken. Voeg de overige ingredienten toe en verwarm de soep nog ongeveer 5 minuten.
  15. Variatietips:
  16. Voeg eventueel nog wat fijngesneden bosui toe
  17. Voeg verse koriander toe
Theoke_1