CHINESE NOEDELS MET VARKENSREEPJES EN GROENTEN

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 VARKENSSNEDEN
  • 2 RODE PAPRIKA
  • 2 WORTELEN
  • 1 KLEINE BROCCOLI
  • 2 CM GEMBER
  • 400 GR CHINESE EIERMIE
  • 2 EL RIJSTOLIE
  • 2 EL SOJASAUS
  • 1 EL OESTERSAUS
  • 1/2 KL PARIKAPOEDER
  • cayennepeper
  • PEPER EN ZOUT
  1. Voorbereiding
  2. (20 min.)
  3. - Snij de broccoli in roosjes.
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.
  5. - Snij de wortelen in flinterdunne schijfjes.
  6. - Schil de gember heel fijn.
  7. - Snij de varkensescalopes in fijne reepjes.
  8. Bereiding
  9. (20 min.)
  10. 1 Breek de noedels in stukken van 7 cm. Breng 2 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de noedels in.
  11. Neem van het vuur en laat zo 4 min. garen. Maak los met een vork en giet af. Spoel onder koud water en laat
  12. uitlekken.
  13. 2 Verhit intussen de rijstolie in een wok en voeg de fijngesnipperde gember toe. Voeg de varkensreepjes
  14. beetje bij beetje toe en roerbak 2 à 3 min. Kruid met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Haal het
  15. vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  16. 3 Roerbak de groenten ± 4 min. in dezelfde wok. Kruid met peper en zout.
  17. 4 Meng de noedels en de varkensreepjes onder de groenten, samen met de sojasaus en de oestersaus.
NelekeP