chinese Loempia

38 60 3 5
Aantal personen:
  • 200 gram gemengd gehakt
  • 100 gr kippen gehakt
  • 6 el maisolie (of andere)
  • 1 middelgrote zeer fijngesneden ui
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap bentang manis
  • 1 el chilisaus
  • 1 teen knoflook(fijngehakt)
  • 3 tl bouillonpoeder
  • 1 dunne in smalle repen gesneden prei
  • 200 gr soyascheuten
  • 200 gr zeer fijngesneden chinese kool (of witte kool is ook goed)
  • 2 el zeer fijngehakte selderij
  • 1 cm geraspte gember
  • 175 gr bloem
  • 2 el maizena
  • 2 eieren
  • 1/2 tl azijn
  • pezo
  1. vlees aanbakken in 2el olie.Fruit ui glazig,voeg sambal,ketjap,knoflook, gember en bouillonpoeder toe.Even sudderen doe dan de groenten in de pan (behalve de soyascheuten)geregeld omscheppen tot zacht maar knapperig +beetje chilisaus ,p&z, voeg op het laatst de soyascheuten toe ,roer om en laat afkoelen.
  2. Maak nu de pannekoeken .
  3. Bloem ,maizena en zout in een kom.Splits 1 ei (hou het eiwit bij)klop de dooier los met het andere ei + 2 el water en enkele druppels azijn.Roer 3 dl heel lauwwarm water met het eimengsel door de bloem met maizena en klop het beslag glad ,voeg nog 2el olie toe.
  4. Verwarm olie in de pan en bak 8 flensjes aan 1 !! zijde lichtbruin ,steeds afdekken om flensjes zacht te houden en scheurtjes te voorkomen.(met een kleinere koekepan kan je er 12 bakken)
  5. Leg op elk flensje een deel van het mengsel (rechthoekje,ongeveer in het midden)dan sla je een lange zijde over de vulling bestrijk nu de korte zijden met eiwit en vouw de korte zijden er overheen.Bestrijk nu de lange zijde met eiwit en leg die over de korte zijden.
  6. serveer met chili- of loempiasaus
Spruitje