Chinese licht pittige kip met gekleurde rijst

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets in stukjes
  • olie om te roerbakken
  • 2 el kipkruiden naar smaak
  • 1 prei in ringen
  • 1 rode peper zonder zaad en lijsten in stukjes
  • 1 rode, gele en groene paprika in reepjes
  • 1/2 blik gepelde tomaten in stukjes
  • 1 winterwortel in dunne reepjes
  • 4 el Sweet Chilisaus
  • peper en zout naar smaak uit de molen
  • 350 gr rijst
  • 50 gr diepvries erwten
  • 50 gr uitgelekte mais
  • 1 kippenbouillonblok
  1. Kook de doperwten enkele minuten en zet apart.
  2. Verwarm de olie in de wok en roerbak hierin de kip goudbruin en gaar.
  3. Bestrooi de kip met de kruiden, voeg alle groenten en de saus toe.
  4. Laat dit ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst gaar in het kippenbouillon blokje en werk de doperwten en mais door de rijst.
  6. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Love to Cook