Chinese koolrolletjes met gehakt

33 45 4 5
Aantal personen:
  • 1 chinese kool en 1 soeplepel boter
  • 1 bouillonketeltje vlees
  • 2 koffieleopels oregano en 500gr gehakt(rund)
  • 2 soeplepels paneermeel en 1 koffielepel komijnpoeder
  • 200 ml room
  • 1 pakje passata(gezeefde tomaten) en 100 gr geraspte kaas
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  2. Snijd 12 mooie bladeren van de kool en kook deze in zijn geheel in 2 minuten beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. Spoel ze af in een vergiet met koud water. Vet een lage ovenschaal in met 1 soeplepel margarine.
  3. Schenk de gezeefde tomaten in een steelpan, voeg het Knorr Bouillonketeltje toe en de oregano. Breng dit aan de kook. Blijf roeren tot het Bouillonketeltje is opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes koken tot gebruik.
  4. Meng het gehakt met paneermeel en komijn en breng het op smaak met zout en peper.
  5. Vorm 12 ballen van het gekruide gehakt. Rol deze tussen twee handen wat langer en smaller, waardoor je 12 gehaktrolletjes krijgt.
  6. Leg elk rolletje op een koolblad, sla de zijkanten van de kool over het gehakt en rol stevig op.
  7. Leg de koolrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en schenk de tomatensaus erover.
  8. Verdeel de light room en de kaas over het gerecht.
  9. Laat de schotel in de oven in 25 minuten gaar worden.
  10. lekker met gekruide rijst
hildeke3105