chinese kippensoep

32 40 3 5
Aantal personen:
  • 2 in blokjes gesneden kippenfilets
  • 100 gr chinese vermicelli (mie)
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 koffielepels vissaus (nouc mam)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel zonnebloemolie
  • 3 in ringetjes gesneden rode pepertjes
  • 2 teentjes gepeld en gesneden knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 2 koffielepels vers geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels verse gehakte munt
  • 4 plukjes verse koriander
  • peper
  • zout
  1. doe de vermicelli in een pannetje schenk er kokendheet water bij tot ze net onder staan
  2. dek af en laat 5 min. onaangeroerd staan, giet ze af
  3. roerbak de pepertjes, de knoflook, het citroengras en de gember een paar minuten in de zonnebloemolie schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook
  4. voeg er de blokjes kip aan toe
  5. dek af en laat 5 min. sudderen, of tot de kip gaar is
  6. breng op smaak met de sojasaus, de vissaus en eventueel nog wat peper en zout
  7. voeg er de vermicceli aan toe en laat de soep goed doorwarmen
  8. werk ze af met wat gehakte munt en een plukje koriander
  9. serveer goed heet
wendy1991
Meer inspiratie

ChineesSoepVoorgerechtLente