Chinese kipblokjes

68 20 2 5
Aantal personen:
  • 800 g kipfilet
  • 2 eetlp bloem
  • peper
  • zout
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlp sojasaus
  • 4 eetlp sake (rijstwijn)
  • 3 eetlp olie
  • 1 theelp mosterdzaadjes
  • 80 g cashewnoten
  1. Snij de kipfilets in blokjes. Bestijf ze lichtjes met de gekride bloem (bloem met peper en zout vermengd). Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes (zowel het wit als het groen) doe ze in een kommetje met de sojasaus en de sake. Roerbak de kipblokjes 4 à 5 min. in de olie.
  2. Strooi er de mosterdzaadjes bij, voeg er de lente-uitjes en de cashewnoten aan toe. Roerbak nog 2 min.
  3. Schenk er de marinade bij. Zet het vuur wat zachter en laat nog 3 min. sudderen tegen de kook aan, of tot de saus een beetje ingedikt is.
  4. Serveer goed heet, liefst met rijst.
Inge Deyck_2