CHINESE KIP met SESAM en LENTE-UI

17 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g kippenwit
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vloeibare honing
  • 1/2 tl witte wijnazijn
  • 20 druppels sesamolie
  • 1 el sesamzaad
  • olijfolie, peper en zout
  1. Snij het kippenvlees in blokjes. Maak de lente-ui schoon. Snij het wit van het groen, hak in kleine stukjes en houd de 2 apart.
  2. Schil en rasp de gember en hak de knoflook in stukjes.
  3. Laat de wok op het vuur goed warm worden. Giet er een scheutje olijfolie in . Als de olie begint te dampen, de kip erin roeren en een bruin kleurtje laten krijgen.
  4. Zet het vuur nu wat lager en voeg de gember, knoflook en het wit van de lente-ui toe. Laat nog 5 min. bakken.
  5. Overgiet de kip met de sojasaus, honing en azijn. Laat even goed opwarmen, meng grondig.
  6. Voeg het sezamzaad toe.
  7. Schep de kip op een warm bord, versier met het groen van de lente-ui en serveer met rijst.
li5662