Chinese “Hot Pot”

58 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram mager vlees : kipfilet, gehakt, varkenshaas, kalfshaas, ossehaas...
  • 400 gram vis : garnalen, zalm, scampi’s, kabeljauw...
  • 600 gram groenten : groene bonen, paprika, wortel, chinese kool, broccoli, champignons, tauge...
  • 2 tot 3 liter krachtige kruidenbouillon
  • mihoen en (bruine) rijst
  • verse koriander
  • ... en een Chinese fonduepan
  1. Marineer het vlees vooraf bv. in soja, knoflook en gemberwortel.
  2. Snijd het vlees/de vis in dunne plakjes. Maak kleine balletjes van het gehakt.
  3. Maak de groenten schoon en snijd ze (flinter)dun.
  4. Overgiet de mihoen met heet water en laat ze de aangegeven tijd staan in heet water.
  5. Kook de (bruine) rijst ondertussen gaar.
  6. Vul de fonduepan met de hete bouillon en laat de rest van de bouillon op een waakvlam staan (vul later regelmatig aan). Vul de pan met groente, vlees, vis en mihoen en laat dit gaar worden.
  7. Werk af – net voor het aan tafel gaan – met verse koriander. Elke tafelgast vult het nestje met wat lekkers. Verscheidene slaatjes en sausjes horen erbij... laat je fantasie de vrije loop !
  8. Serveer alles in kleine kommetjes. Zorg dat de bouillon heet blijft. Voeg – voor extra smaak – een scheut sherry of witte wijn toe aan de bouillon.
  9. Serveer dit alles met (bruine) rijst. Bon appétit !
  10. --- Nadien gebruik je de rest als basis voor een heerlijke Nieuwjaarssoep.
m-marie