Chilibal met chili sin carne

0 70 0 5
Aantal personen:
  • 1 Hele Rode chillipeper in ringen
  • 750 Gr Rundergehakt
  • 1 Blokje Boter
  • 2 Etl Olijfolie
  • 1 Grote Ui fijngesneden
  • 1 Hele Rode,gele, paprika in blokjes
  • 2 Teentjes Knoflook geperst
  • 1 Thl Chilipoeder , paprikapoeder
  • 1 Thl Gemalen komijn, kaneel
  • 100 Ml Bruine fo d
  • 1 Blik Gepelde tomatenblokjes
  • 2 El Tomatenpuree
  • 1 Blik Mais
  • Verse koriander
  • 200 Gr Zure room
  • 2 avocado
  1. Verwarm de oven op 170 graden . Meng de chili door het gehakt en verdeel het gehakt in porties van 50 Gr. En maak balletjes . Bak die even aan in een pan met boter en leg ze aan de kant .
  2. Olijfolie in de pan en fruit de ui en paprikablokjes . Zodra de ui glazig is voeg je de knoflook , chilipoeder paprikapoeder , komijn en kaneel toe . Roer goed en laat mee bakken . Blus met de fond . Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe .
  3. Roer goed en laat nog wat doorsudderen .
  4. Spoel de maïskorrels af en voeg deze samen met de gehakt balletjes erbij .
  5. Serveer de chilliballetjes in chili sin carne met verse koriander blaadjes , zure room en avocado .
Izegem 54