chili sin carne

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 3 el solo
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 rode paprika's
  • 150 g wortel, in kleine blokjes
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1/2 el oregano
  • 2 tl koriander
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 1/2 dl bier of rode wijn
  • 2 blikken rode kidneybonen
  • 1 blik maïskorrels
  • zout
  • peper
  1. Verhit de solo in een kom en bak hierin de ui, knoflook en paprika's zachtjes aan.
  2. Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 minuten op zacht vuur.
  3. Schep de specerijen erdoor en bak alles 2-3 min.
  4. Voeg de tomaatstukjes met vocht, het bier, de bonen zonder vocht en de maïskorrels toe.
  5. Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min zachtjes pruttelen en inkoken.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
sofied