Chili op mijn manier

4 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 1 rode en gele paprika in blokjes
  • 1 rood peperje zonder zaad en lijst in kleine stukjes
  • 2-3 blik kidney bonen uitgelekt
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 1 tl djintan
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes uitgelekt
  • 2 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • 2 blik tomaten uitgelekt sap bewaren
  • 1 kaneel stokje
  1. Bak het gehakt rul en gaar. Hou even apart en smoor in een andere pan in 2 el olijfolie de paprikablokjes, ui en knoflook en pepertje, totdat alles zacht is. Maal ondertussen de uitgelekte zongedroogde tomaatjes tot een pasta. Voeg het gehakt, de zongedroogde tomatenpasta, kruiden en de in stukken gesneden tomaten toe aan de paprika en uien. Laat alles ca 25 minuten stoven en voeg het opgevangen tomatensap toe als de massa te stevig is.
  2. Voeg als laatste de bonen toe en warm alles goed door, als je het gerecht meteen wilt eten. Proef en voeg zo nodig nog wat kruiden toe .
  3. Het is nog lekkerder als je het een dag van te voren al bereidt. Alle smaken kunnen dan prachtig intrekken.
  4. Serveer de Chili con carne met dorito's naturel warm stokbrood en een flinke klodder Bulgaarse of Griekse yoghurt en eventueel een groene salade.
  5. Eigen recept en foto
Love to Cook