Chili con patatas

8 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt
  • 1 blik maïs, uitgelekt
  • 400 g gekookte aardappelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 el solo
  • zout
  • chilipeper
  • 1 pakje gezeefde tomaten (ca. 500 g)
  • scheutje tabasco
  • peper
  • 3 el room
  1. Kidneybonen en maïs apart in een zeef afgieten. Aardappelen schillen en in schijfjes snijden. Lente-ui poetsen, paprika's halveren, zaadlijst verwijderen, beide wassen en in kleine stukken snijden.
  2. Aardappelschijfjes in een grote pan in hete boter op hoog vuur ca. 2 minuten bakken.
  3. Paprika en lente-ui toevoegen en nog eens 3 minuten bakken. Met zout en chili kruiden.
  4. Gezeefde tomaten toevoegen en aan de kook brengen.
  5. Kidneybonen en maïs toevoegen en met deksel op de pan op klein tot matig vuur ca. 5 minuten laten koken. Met zout, peper en tabasco pikant op smaak brengen.
  6. Serveren met de room.
sofied