chili con chocolate y vino

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 blikken kidneybonen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • solo
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 dl rode wijn
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 2 koffielepels oregano
  • 1 el komijnpoeder
  • chilipoeder
  • 50 g donkere chocolade
  • 1 bosje verse koriander
  1. Spoel de kidneybonen en laat ze uitlekken.
  2. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de solo.
  4. Voeg de paprikastukjes toe en laat even meestoven.
  5. Giet de wijn bij de groenten en laat alles even goed doorstoven zonder deksel.
  6. Voeg de tomaten, de oregano en het komijnpoeder toe. Kruid met chilipoeder en zout naar smaak.
  7. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Laat nog eventjes sudderen.
  8. Roer ten slotte de kidneybonen door de groentensaus en laat alles goed doorkoken.
  9. Controleer de smaak: als die te zoet is door de chocolade, voeg dan zout toe.
  10. Hak de koriander fijn.
  11. Strooi de koriander over de chili.
  12. Tip:
sofied