Chili con carne

1 75 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr gemengd varkens- en kalfsgehakt
  • 400 gr rode bonen (blik)
  • 400 gr hele, gepelde tomaten (blik)
  • 150 gr mais (blik)
  • 140 gr tomatenpuree
  • 2 st ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 ek olijfolie
  • 3 kl komijn
  • 0.5 kl cayennepeper
  • 2 soepkoppen rijst
  • zout
  1. Bereiding (60 min.)
  2. Laat de olijfolie heet worden in een ruime kookpot. Laat het gehakt bakken. Schep het regelmatig om en druk het met een vork uiteen, tot u korrelig en goed gebakken vlees bekomt.
  3. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe, de uitgelekte rode bonen, de maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten. Schep goed om en kruid met 1/2 koffiel. cayennepeper en 3 koffiel. komijn. Proef of u voldoende gekruid hebt.
  4. Roer om en laat, met het deksel op de pan, 45 min. zachtjes pruttelen. De chili con carne mag niet te droog worden (indien nodig giet u er wat vleesbouillon bij).
  5. Intussen kookt u de rijst gaar in 2 soepkoppen lichtgezouten water.
  6. Afwerking
  7. Schep een portie rijst in een diep bord en lepel er de chili con carne over.
  8. Tip
  9. Chili con carne kan gemakkelijk de dag voordien worden bereid, zodat u het de dag zelf enkel nog moet opwarmen.
Paneurke