Chili con carne

150 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 3 lookteentjes
  • 2 ajuinen
  • 1 groene paprika
  • 600 g gehakt rundvlees
  • 3 soeplepels zonnebloemolie
  • 1 blik tomatenpulp
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • Tabasco
  • 1 blik maïs
  • 1 blik kidneybonen
  1. Maak de lookteentjes en de ajuinen schoon en snij ze fijn. Snij de paprika in 4, doe de zaadjes en de witte stukken eruit en snij in kleine stukken.
  2. Laat het vlees 10 minuten met de olie in een pan aanbakken op een hoog vuur en roer om met een houten lepel.
  3. Voeg de look en de uien toe en laat 5 minuten sudderen.
  4. Voeg de paprika, de tomatenpulp, het runderbouillonketeltje en 1 koffielepel Tabasco toe.
  5. Overgiet met 30 cl water, dek af en laat gedurende 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
  6. Spoel de maïs en de kidneybonen af en laat ze uitlekken.
  7. Giet ze in de pan en laat geleidelijk opnieuw opwarmen door ze ongeveer 10 minuten af te dekken.
Knorr