Chili Con Carne

2 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 Ui , versnipperd
  • 3 teentje Knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels Komijnpoeder
  • 1 1/2 theelepel Chilipoeder
  • 600 gr Rundergehakt
  • 400 gr Tomaten uit blik, in blokjes
  • 2 eetlepels Tomatenpuree
  • 2 eetlepels Gedroogde oregano
  • 1 theelepel Gedroogde thijm
  • 500 ml Runderboullion
  • 1 theelepel Bruine suiker
  • 200 gr Kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 125 gr Geraspte kaas
  • 125 ml Zure Room
  • koriandertakjes (garnering)
  • Maischips of rijst (serveren)
  1. Verhit de olie in een ruime pan op halfhoog vuur en fruit hierin 5 minuten de ui, of tot hij bruin begint te worden. Voeg knoflook, komijn, chilipoeder en gehakt toe en bak, al roerend, 5 minuten, of tot het gehakt is verkleurd. Breek eventuele klonten met de achterkant van een houten lepel.
  2. Voeg tomaten, tomatenpuree, kruiden, runderbouillon en suiker toe en roer om. Breng aan de kook, temper het vuur en laat, onder af en toe roeren, 1 uur zachtjes koken, of tot de saus rijk en dik is. Roer er de bonen door en warm ze 2 minuten door.
  3. Verdeel de chili con carne over zes koppen, bestrooi met de kaas en maak af met een lepel zure room. Garneer met de takjes koriander en serveer met de maïschips.
PascalVB