CHILI CON CARNE

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 450 gram gehakt
  • 2 uien
  • 4 takjes witte selder
  • 200 gram wortelen
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 2 koffielepels taco spice
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 25 cl blond bier (pils)
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 blikje rode bonen
  • 20 gram bittere chocolade
  • 1 rode paprika
  • 100 gram griekse volle yoghurt
  • 4 soeplepels gehakte verse koriander
  • peper & zout
  • 1 klein blikje tomatenconcentraat
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan met dikke bodem. Braad het gehakt op fel vuur gedurende 2 minuten. Zet opzij.
  2. Snij de ui, de selder en de wortelen in schijfjes. Fruit ze samen met de look, komijn, taco spice en oregano gedurende 3 minuten.
  3. Giet het bier en de gepelde tomaten met hun sap in de kookpan. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten doorkoken. Voeg de rode bonen toe.Kruid met peper en zout. Voeg er een stukje zwarte chocolade aan toe.Roer zodat de chocolade smelt en goed gemengd is.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een bakpan met dikke bodem en fruit daarin de blokjes rode paprika gedurende 2 minuten.
  5. Dien op met voorverwarmde tortilla's en een glas bier , bij voorkeur mexicaans .
  6. Geef apart in kommetjes de yoghurt en koriander bij.
tin2106