Video afspelen

Chili con carne

5 120 3 5
Aantal personen:
  • 1 rode ui
  • 1 chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • Solo Bakken en Braden
  • 1 wortel
  • 1 stengel prei
  • 1 stuk selder
  • 400 g runder- en varkensgehakt
  • 500 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Vlees
  • Mexicaanse kruidenmengeling
  • 300 g gedroogde rode bonen (12 uur geweekt in water)
  1. Snijd de ui, de chilipeper en de knoflook zo fijn mogelijk. Smelt een beetje Solo.
  2. Kleur de Solo en voeg er dan alle fijngesneden groenten aan toe. Stoof die eventjes aan.
  3. Voeg het gehakt toe. Plet het gehakt goed met een vork.
  4. Blus vervolgens met een beetje water en dek af met een deksel gedurende 3 minuten om een stoomeffect te creëren. Haal het deksel er dan weer af en roer.
  5. Doe er nu de gepelde tomaten bij en voeg de Knorr Bouillonketeltjes Vlees toe. Kruid naar smaak.
  6. Voeg tot slot de bonen toe aan de saus.
  7. Laat de saus gedurende 1 tot 1 ½ uur sudderen op een zacht vuur. Als de bonen gaar zijn, is de saus klaar.
Koken Op De Markt