Chili con carne Mon

1 150 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr gehakt
  • 2 st ajuinen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 st rode paprika
  • 1 st spaanse peper
  • 3 dl kippebouillon (1 blokje)
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik rode bonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  1. 1
  2. Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.Snij de peper fijn (al dan niet met de zaadjes)
  3. 2 Stoof de ajuin en knoflook glazig in 2el olijfolie
  4. Bak het gehakt rul en voeg toe aan de ajuin. Voeg er de paprikablokjes, de fijngesneden peper, de tomatenblokjes, en de tomatenpuree aan toe, en chilipoeder naar smaak.
  5. 3
  6. Voeg 3 dl bouillon toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.
  7. 4
  8. Laat de bonen uitlekken en doe ze bij de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  9. 5
  10. Serveer de chili met rijst, maïs en taco’s.
Paneurke