Chiles rellenos

17 65 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 6 rode paprika's
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • Solo Vloeibaar
  • 200 g belegen kaas
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 teentje look
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 koffielepel zwarte peper
  • zout
  • Solo frituur olie
  1. Rooster de paprika's tot ze zwartgeblakerd zijn. Stop ze dan in een plastic zak tot ze afgekoeld zijn.
  2. Schil ze en dep ze droog en wentel ze in de bloem.
  3. Sla de eiwitten stijf en spatel er dan voorzichtig de dooiers door.
  4. Dompel de paprika's in het eiermengsel en frituur ze goudbruin in de voorverwarmde Solo.
  5. Laat de paprika's uitlekken op keukenpapier.
  6. Maak met een scherp mes een snee in de paprika's en vul ze met de kaas.
  7. Bak de ui voor de saus goudbruin in een beetje Solo vloeibaar en voeg dan de overige ingrediƫnten toe.
  8. Voeg, als de saus kookt, de paprika's toe zodat ze de saus kunnen opnemen.
  9. Laat nog een drietal minuten sudderen alvorens te serveren.
Solo