Chicken Tonight

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 kipfilet in blokjes
  • 1 stoplicht paprika ( 1 rood, geel en 1 groen) in reepjes
  • 1 dikke ui in vieren en in reepjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 kl;ein blikje ananas op sap
  • 1 blikje tomaten puree 70 gram
  • 1 winterpeen in schijfjes
  • olijfolie
  • peper en zout uit de molen
  • 1 flinke mespunt paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 kippen bouillonblok
  • 1 kneep honing
  • 1 kneep ketchup
  • 1 el appel cider azijn
  1. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en bak ze op hoog vuur in een eetlepel olijfolie bruin. Neem uit de pan en zet apart.
  2. Roerbak in de overgebleven olie de paprika reepjes totdat ze zacht zijn.
  3. Blancheer ondertussen de wortel plakjes 2 minuten in kokend water en laat ze in een zeef uitlekken.
  4. Haal de paprika reepjes uit de pan en zet apart.
  5. Bak de ui reepjes met de knoflook zacht in een paar minuten.
  6. Maak ondertussen de saus.
  7. Open het blikje ananas en laat de ananas uitlekken in een zeef en vang het vocht in een pannetje op. Roer er de tomatenpuree, een kneepje honing ( of 1 tl suiker) door met de paprikapoeder en de cayenne peper , een kneep ketchup en een eetlepel appelcider azijn en 100 ml water. Verwarm de saus en verkruimel er het kippenbouillonblokje over. Proef of de saus zo naar je smaak is en bindt eventueel met wat maizena of aardappelmeel.
  8. Dan gaan de kipblokjes, de paprika, de wortel en de saus in de wok.
  9. Laat het geheel circa 10 minuutjes zachtjes pruttelen , totdat de kip zeker gaar is. Voeg als laatste de ananasblokjes toe.
  10. Serveer met witte rijst en geniet van een puur gerecht.
Love to Cook