Cheesecake

1 120 5 5
Aantal personen:
  • 100 gram zandkoekjes
  • 40 gram boter
  • 12 cl slagroom
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 150 gram suiker
  • 1 citroen
  • 2 el bloem
  • 1/2 vanillestokje
  • 750 gram mascarpone
  1. oven voorverwarmen op 180
  2. Bakpapier in een taartvorm leggen. Het moet er 3 cm uitsteken.
  3. verkruimel de koekjes en meng ze met de boter. Hiermee de taartbodem bedekken en goed aandrukken. Bak de bodem 10 tot 15 minuten.
  4. Verhoog de oven tot 200
  5. klop de mascarpone 30 seconden op. Voeg al kloppend de suiker, de bloem, de helft van geraspte citroenschil, en vanilleschilfers toe.
  6. Voeg de eieren één voor één toe.
  7. Spatel de slagroom rustig door het geheel
  8. Zet 15 minuten in de oven.
  9. Verlaag daarna de temperatuur tot 100
  10. Laat nog 1u30 bakken
  11. Schakel de oven uit, zet open en laat de cake nog een uur staan
  12. Laat afkoelen en plaats in de koelkast
  13. Dien gekoeld op
Imke Trossaert
Meer inspiratie

BelgischPatisserieNagerecht