Video afspelen

Cheesecake met veenbessen

211 30 Hoge moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 160 g droge koekjes, in stukjes
  • 60 g Solo Patisserie gesmolten
  • 675 g volvette roomkaas
  • 130 g fijne kristalsuiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g witte chocolade gesmolten
  • 1 kl vanille extract
  • 125 g veenbessencompote (pot)
  • 200 g zure room
  • extra nodig: vijzel of blender, mixer met garde(s), springvorm ø 24 cm, zeef
  1. Verwarm de oven voor tot 120 °C. Stamp in de vijzel de droge koekjes fijn of mix fijn in de blender. Doe de verkruimelde koekjes in een mengkom en voeg er de gesmolten Solo Patisserie aan toe. Meng met de spatel tot een homogeen geheel. Doe het kruimelmengsel over in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm met de koekbodem 30 min. in de koelkast.
  2. Klop intussen met de mixer in een kom, de volvette roomkaas met 100 g fijne kristalsuiker door elkaar. Breek de eieren erboven en mix opnieuw. Voeg de gesmolten witte chocolade en een het vanille extract toe en mix tot een glad geheel.
  3. Neem de bakvorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de koekjesbodem. Bak de cheesecake 60 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Wrijf de veenbessencompote door een zeef. Roer in een kom de zure room met 30 g fijne kristalsuiker tot een glad glazuur. Meng in een apart kommetje de veenbessensaus met 1 el water.
  5. Neem de taart uit de oven, smeer het zure roommengsel uit over de bovenkant. Druppel de veenbessensaus erover en trek er decoratieve lijntjes mee. Zet de taart opnieuw 10 min. in de oven. Laat de taart afkoelen op een taartrooster en… smullen maar!
Solo