Cheesecake met bosbessen

163 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Crumble bodem:
  • 400 g bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 g bloemsuiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 g Solo
  • Cheesecake massa:
  • 500 g kwark
  • 90 g bloemsuiker
  • 16 g vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 g Solo
  • 3 el vanillepudding
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Maak het deeg met bloem, suiker, bloemsuiker, bakmeel, cacaopoeder, ei en Solo. Rol het deeg uit op een vel aluminiumfolie en leg het 20 minuten in de ijskast.
  3. Cheesecake massa: meng de margarine en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eierdooiers één voor één toe terwijl u blijft roeren.
  4. Klop de eiwitten tot schuim.
  5. Voeg de kwark, het eiwitschuim en de pudding toe.
  6. Leg het deeg in een middelgrote bakvorm (ongeveer 30 cm doorsnee), die u vooraf hebt ingevet met margarine en waarin u op de bodem broodkruimels hebt gestrooid.
  7. Giet de cheesecake massa op het deeg en leg er enkele bosbessen bovenop. Laat gedurende 1 uur bakken.
Solo