chateaubriand met ratatouille

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 chateaubriand
  • 3 tomaten
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes basilicum
  • 600 gr krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 5 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 kl tijm
  • 1/2 kl gedroogde marjolein
  • zwarte peper
  • peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)
  3. - Snipper het teentje knoflook fijn.
  4. - Snij de aubergines en de ongeschilde courgettes in blokjes van 1 cm.
  5. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de rode paprika en snij in blokjes van 1 cm.
  6. - Snij de tomaten in kwartjes en ontpit ze. Snij het vruchtvlees in blokjes.
  7. - Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in 2.
  8. - Scheur de blaadjes basilicum in stukjes.
  9. - Snipper de sjalotten fijn.
  10. - Kruid de biefstukken met peper en zout.
  11. Bereiding:
  12. 40 min.
  13. 1 Verwarm de oven voor op 190 °C.
  14. 2 Leg de krielaardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en schud goed door elkaar. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
  15. 3 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de sjalotten glazig. Doe er de courgette, de aubergines, de tijm en de marjolein bij en roerbak 10 min. op een hevig vuur.
  16. 4 Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 min. zachtjes garen.
  17. 5 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en schroei de biefstukken 1 à 2 min. dicht. Draai het vlees om zonder erin te prikken (anders gaat het sap verloren). Bak opnieuw 1 à 2 min. aan de andere kant. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.
  18. 6 Doe de basilicum bij de groenten en kruid naar smaak met peper en zout.
  19. Afwerking:
  20. Snij de biefstukken in sneetjes. Serveer met de geroosterde krieltjes en de ratatouille
NelekeP
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht