Chateaubriand gemarineerd met westelijke frietjes

1 45 0 5
Aantal personen:
  • Chateau Briand
  • klontje Solo
  • peper & zout
  • Ingrediënten bearnaisesaus:
  • 6 eidooiers
  • 1 charlotje
  • verse dragon
  • 400 gr melkerijboter
  • 100 ml water
  • 100 ml azijn
  • peper & zout
  • enkele peperbollen
  • Voor het slaatje:
  • kerstomaatjes
  • rozijnen
  • walnoten
  • pijnboompitten
  • komkomerslierten
  • Vinaigrette:
  • 100 ml walnoot olie
  • 100 ml hazelnootolie
  • 100 ml appelazijn
  • 100 ml rode wijn azijn
  • peper en zout
  1. Laat de boter smelten. Kruid het vlees aan beide kanten en bak aan beide zijden.
  2. Draai het vlees in zilverpapier en laat 10 minuten rusten.
  3. Maak een gastriek (azijn, water, dragon, enkele peperbollen, sjalot) en laat even inkoken.
  4. Giet het mengsel door en zeef en klop de eidooiers los.
  5. Meng de gastriek beetje per beetje bij de dooiers en klop tot een goed schuim.
  6. Laat de boter zachtjes smelten en giet dit beetje bij beetje bij het schuim.
  7. Kruid met peper en zout. Snipper de dragon fijn en roer bij de saus.
  8. Doe alle ingrediënten voor het slaatje in een kom en roer.
  9. Was de salade en meng de kerstomaatjes, rozijnen, walnoten, pijnboompitten en komkommerslirten. Overgiet met vinaigrette.
Komen_Eten