Champignonsoep met venusschelpen

10 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg venusschelpen
  • 500 gr Parijse champignons
  • 1 soeplepel citroensap
  • 2 sjalotten
  • 2 verse bieslookbollen
  • 25 gr boter
  • 2 soeplepels droge witte martini
  • 10 cl vloeibare room
  • 2 mespuntjes paprikapoeder
  • peper & zout
  1. 1 Was de venusschelpen en doe ze in een grote kookpot met water. Zet de kookpot op een zacht vuurtje tot de schelpen opengaan. Giet het kookvocht door een zeef in een lege kookpot en doe er het citroensap bij. Houd de schelpen apart. 2 Maak de champignons schoon en snijd ze in grote stukken. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Was de bieslook en snijd hem in dunne schijfjes.
  2. 3 Laat de boter smelten in een grote pan. Bak de sjalotten en de champignons goudbruin. Giet er de martini bij en laat verdampen. Doe er de room bij en van zodra het kookpunt bereikt is, ook het kookvocht van de schelpen. Kruid met de peper en het paprikapoeder. Laat de soep weer koken en doe er vervolgens de venusschelpen en de bieslook bij. Roer alles door elkaar.
  3. 4 Verdeel de soep over vier borden en dien onmiddellijk op.
Sambaatje
Meer inspiratie

FransSoepVoorgerechtZomer