Champignonroomsoep

10 35 0 5
Aantal personen:
  • 250 g champignons
  • 1 middelgrote ui grof gesneden
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 wit van prei gewassen en grof gesneden
  • anderhalve liter kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • vers gehakte peterselie
  1. Doe de gesneden ui en knoflook in een grote pot met de olijfolie. Stoof aan op een matig vuur en laat zachtjes glazig worden.
  2. Voeg de prei toe en laat even meestoven. Dan volgen de gesneden champignons (afhankelijk van de grootte in 2 of 4 gesneden).
  3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  4. Laten koken tot alle ingrediƫnten gaar zijn. Mix de soep met de staafmixer. Kruid af met peper en zout.
  5. Werk af met een scheutje room in het bord en versier met een beetje peterselie (of eventueel enkele gedroogde champignons).
NelekeP